Pavuilla täytetyt paprikat

22.6.2015


Kun toisella viikolla blogissani ilmestyi kasvisversio täytetyistä paprikoista liikenne blogissani oli hurja. Lukijani,  (vanhat ja uudet ) tykkäsivät kovasti, jopa enemmän kuin jauhelihalla täytetyistä
Sosiaalisessa mediassa minulta kysyttiin voiko perunan korvata jollakin muulla täytteellä, vaikka kikherneillä. Se herätti muistoja kotimaassani syödyistä paprikoista, valkopavuilla täytettynä, maukkaassa tomaattikastikkeessa. Nam! Vesi alkoi valuta suusta ja ei muu auttanut kuin tehdä heti. Oli parempaa kuin mitä muistin (oma tekemä tietenkin on aina paras) ja koko perhe ihastui. Käytin purkkivalkopapuja, tomaattiliemessä, mutta ensi kerralla keitän pavutkin itse. Silloin ne ovat vielä parempia (onko se edes mahdollista? ).

Ja jos joku innostuu kokeilemaan, vaikka jollakin muulla tavalla tehtyjä, tulkaa ihmeessä sanomaan. Haluaisin todella kuulla teidän kokemuksia!

Ja tässä minun reseptini:

10 paprikaa    
2 isoa sipulia
3 prk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa 
2 dl paseerattua tomaattia 
suolaa (tai yrttisuolaa, Vegetaa,  kasvisliemikuutio...) maun mukaan 
1-2 tl mustapippuria 
persiljaa 
2-3 rkl öljyä

Pilko sipulit ja kuullota ne öljyssä. Valuta pavuista suurin osa liemestä pois. Lisää pavut sipulin joukkoon ja paista vähän aikaa, että seos



sakenee. Mausta suolalla, pippurilla ja lisää persiljaa. 
Puhdista paprikat kannoista ja siemenistä. 
Täytä paprikat papu-sipuliseoksella ja laita uunivuokaan. Valuta päälle paseerattua tomaattia. Paista uunissa 200 asteessa noin puoli tuntia kauniin ruskeaksi.




2 kommenttia

  1. Tämä on oikeata kesäherkkua ihan sellaisenaan, mutta kaveriksi taidan laittaa vielä grillattua lohta :)

    VastaaPoista
  2. SLY31-parisi22/6/15 19:22

    Mikä mahtaa olla sinun ja perheesi lemppariväri? Mietiskelen tässä ensi kuun paljastuspakettia, kun teemana on parin lempivärinen leipomus :) Hauskaa lomaa Bosniaan!

    VastaaPoista

©Sokerivaltakunta. Sisällön tarjoaa Blogger.